top of page

Hvordan komme seg til Ylvingen?

Å reise langs norskekysten er utrolig vakkert, men ikke alltid like lett. Hvordan var det med disse fergetidene igjen, kan vi ha med hunden på hurtigbåten og er det noe sted å legge til kai med seilbåten? 

Øya Ylvingen ligger rett utenfor Brønnøysund, halvveis ut til verdensarvområdet på Vega.

Hurtigbåten legger til rett ved siden av brygga vår, mens bilferja stopper 1 km unna, noe som gjør det enkelt å besøke oss på to bein eller fire hjul. Uansett om du tar hurtigbåt eller bilferge må du huske at Ylvingen er behovsanløp, så du må melde i fra til mannskapet om at du skal av eller på, på Ylvingen.

Her finner du en oversikt over hvordan du kan komme deg til Ylvingen med ulike fremkomstmidler. Vi sees! 

Med privat båt

- Brygge ved Ylvingen rorbu eller Ylvingen Havneforening

Kommer du sjøveien til oss finner du ca 50 meter med gjestebrygge nedenfor Ylvingen rorbuer, med både strøm og vann. Havnedybden varierer fra 3-4 meter på det ytterste, men det blir fort grunnere innover. (1,5m - 2m). Brygga ligger godt skjermet på sommerstid. 

 

Pris: kr 150,- per døgn inkludert strøm og vann på brygga. (GoMarina)

Nærmeste drivstoffylling:  På Vega eller i Brønnøysund. 

Havnekontakt: Ylvingen Rorbuer As, telefon: 905 18 283

Du finner også en liten flytebrygge rett nedenfor Himmelblå Brygge. Denne driftes av Ylvingen Havneforening. Vipps for havneleie og strøm - info på brygga.

 

Med (bil)ferge

Ønsker du å ha med deg bilen til Ylvingen er du nødt til å ta ferga. Blir sommeren i år like travel som i fjor kan det være lurt å møte opp i god tid på fergeleiet for å få plass. Får du ikke plass, kan du evt parkere på kaia, og gå ombord.

OBS! Ylvingen er behovsanløp. Ylvingen anløpes på signal ved enkelte overfarter.  Skal du være med til/fra Ylvingen må det varsles på telefon til ferga før turen starter på tlf. 957 37 052

Fra Brønnøysund (Horn): Rute 18-152 Igerøy - Horn
Kommer du med bil sørfra går det ferge fra Horn (14 km nord for Brønnøysund).

Rutetabell finner du her: (OBS! les på sommerruta) 

Sambandet Horn - Igerøy (Vega) blir trafikkert av MF “Hornstind”, og Ylvingen er et behovsanløp. Det betyr at du på forhånd, før fergeturen, må ringe ferga og varsle at du skal av på Ylvingen. Befinner du deg allerede på Ylvingen må du ringe i god tid før ferga starter fra Horn eller Igerøy for å varsle at du skal være med videre fra Ylvingen. 

 

På fergekaia:

Når du kommer til fergekaia på Horn følger du skilting “Ferge Vega” og stiller deg i kø. Billettøren vil stille deg spørsmål om hvor du skal til når han kommer å tar betalt. Da er det viktig at du sier at du skal av på Ylvingen. De som skal til Vega kjører ombord først, og de som skal til Ylvingen vil bli bedt om å kjøre til siden. Nå blir du bedt om å snu bilen og rygge ombord. (Slik at du kan kjøre av når dere kommer til Ylvingen.) Du er nå på ferga. God tur!

 

Fergeturen fra Horn (fastlandet) - Ylvingen tar ca. 30 minutter.
Fergeturen Igerøy (Vega) - Ylvingen tar ca. 15 minutter.

 

Fra fergekaia til Himmelblå brygge er det ca 1 km.
Kjører du tar dette ca. 2 minutter, kommer du gående tar det ca. 15-20 minutter. 

Med hurtigbåt

Hurtigbåten “Vegtind” frakter passasjerer mellom Brønnøysund sentrum (hurtigbåtkaia) og øyene Ylvingen og Vega (Rørøy). 

Rutetabell for hurtigbåten finner du her:

OBS! Ylvingen er behovsanløp. Ylvingen anløpes på signal ved enkelte overfarter.  Skal du være med til/fra Ylvingen må det varsles på telefon til hurtigbåten før turen starter på tlf. 957 37 042

Turen Brønnøysund - Ylvingen tar ca. 30 minutter.
Turen Rørøy (Vega) - Ylvingen tar ca. 15 minutter. 

Hurtigbåten legger til kai rett utenfor Himmelblå brygge. 

På hurtigbåten kan du ha med deg både hund og sykkel.
Det er ikke mulig å ha med seg bilen på hurtigbåten. 

Hvordan komme seg til Brønnøysund?

Det finnes mange alternativer for å komme seg til Brønnøysund. Kombinasjonene av forskjellige ruter er mange så de listes ikke opp her, men alternativene for transport er følgende:

Tog, fra nord eller sør til Grong stasjon og buss videre til Brønnøysund sentrum. Alternativt til Mosjøen el. Trofors og buss derfra. 

Med fly, Brønnøy lufthavn (BNN) er nærmeste flyplass, lokalisert i Brønnøysund. (Det er en kortbane, og kun Widerøe flyr strekningen til  Brønnøysund fra Oslo, Bodø, Sandnessjøen og Trondheim) 

Her kan du videre ta taxi (ca 5 minutter), lokalbuss eller gå (ca 30 minutter) til hurtigbåtkaia. Se mer informasjon her.

Hurtigruta har anløp hver dag i Brønnøysund bare noen meter fra hurtigbåten som går til Ylvingen og  Vega. Ruteplan finner du her!

Hurtigbåt fra Sandnessjøen til Brønnøysund sentrum.

Bilferje fra Andalsvåg til Horn (14 km nord for Brønnøysund)

Buss, diverse bussforbindelser. Sjekk ut https://177nordland.no eller entur.no

Bil, Kjør E6 til Grane (ca. 34 mil nord for Trondheim) og ta FV76 via Tosenfjorden til Brønnøysund (ca. 10 mil). Alternativt kan du kjøre kystriksveien (FV17) fra Steinkjer eller sørover samme vei fra Bodø.

Privat båt
bilferge
bottom of page