top of page

tor. 15. aug.

|

Ylvingen, kr 9.350

Fridykkerkurs, Fangst & Undervannsjakt 2024

I krystallklart hav, og med et yrende dyreliv kan vi love deg fire magiske dager fylt av lek, læring, opplevelser og nye venner.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Fridykkerkurs, Fangst & Undervannsjakt 2024
Fridykkerkurs, Fangst & Undervannsjakt 2024

Tid og sted

15. aug. 2024, 10:00 – 18. aug. 2024, 15:00

Ylvingen, kr 9.350, Himmelblåveien 67, 8985 Ylvingen, Norge

Om arrangementet

Helgelandskysten er minst like vakker under vann!

Vi ønsker velkommen til fire dager hvor du kan du utforske og lære mer om fridykking, undervannsfangst & jakt.

Fridykking har blitt en populær måte å utforske verden under bølgene på og kan by på mye: utforske undervannsverdenen, undervannsfoto og film, undervannsjakt, trening, meditasjon og bedre vannfølelse.

Vårt firedagers kurs gir en grundig gjennomgang av teoretisk innhold for både fridykking og fangst under vann. I sjøen tilpasses kurset og aktivitetene til nivå slik at alle skal kunne føle mestring. Dette er også sosiale dager hvor vi sammen opplever og lærer, vi bor tett sammen, og kanskje finner du nye venner med samme interesser?

Hvem passer dette for?

Fridykking passer for deg som vil lære mer om opplevelser under vann, fridykking og fangst. Du kan melde deg på alene eller sammen med noen du vil dele opplevelsen med. Du vil bli raskt kjent med de andre deltakerne, da vi skal leve tett sammen underveis. Som på alle våre turer og aktiviteter, får du helt nye turvenner som du kan ta med deg videre i livet.

Vi håper å se mange forskjellige mennesker her; jenter og gutter, kvinner og menn, i forskjellig alder og med forskjellig bakgrunn, med et felles ønske om å få oppleve Helgelandskysten på en aktiv måte.

Disse dagene krever ingen spesielle forkunnskaper, ei heller at du er i toppform, men det er en fordel at du er innstilt på aktive og sosiale dager med andre eventyrlystne mennesker.

Alt om kurset

Du trenger ikke å være interessert i jakt eller fangst for å delta. Våre turer vil tilpasses både de som skal jakte og bedrive fangst, og de som kun ønsker å fridykke. Du vil uansett lære mye nyttig i begge teori-delene.

Du trenger ikke å ha fridykket masse på forhånd før turen. Vi starter med det grunnleggende og bygger opp teknikk og erfaring underveis. Du må være svømmedyktig, og det er en fordel om du er glad i å bade og være i vannet. Vi øver på alt fra sikkerhet til puste- og svømmeteknikk underveis. Om du likevel er en garva fridykker som lever like mye under som over vann, er denne turen også for deg! Vår instruktør vil utfordre deg på ditt nivå.

Vi vil anbefale at du tester at du kan trykkutligne ørene før avreise. Hold for nesen samtidig som du blåser svakt med den, slik at du kjenner det kommer en poppelyd i begge ørene. Går dette uten stor innsats er sjansen for at du får en fin opplevelse under havoverflaten veldig stor.

Instruktør Martin Helseth 

Vår instruktør Martin Helseth (29) er en profesjonell fridykker fra Ålesund som vanligvis holder kurs for Spearos Oslofjord og Frivannsliv. Han er CMAS instruktør gjennom dykkeforbundet. Til daglig er Martin roer for det norske landslaget, samtidig som han er profesjonell fridykker etter marint avfall. Han driver også med undervannsjakt og bruker havet som et fristed for å klarne hodet og finne roen.

Helgelandskysten og Ylvingen er en av Martins favorittsteder, og i år er det fjerde året på rad han kommer tilbake til Ylvingen for å holde kurs.

"Den lange kjøreturen til Ylvingen er virkelig verdt det! Himmelblå Brygge er virkelig en perle hvor jeg finner roen blant hyggelige løsningsorienterte folk med lave skuldre. Stedet er en fantastisk kontrast fra livet jeg lever til vanlig som roer på landslaget med mye stress og jag, på jakt etter små marginer som gjør at båten flytter seg litt fortere."

Les mer om hvorfor Martin Helseth kommer tilbake til Ylvingen år etter år her. 

Les mer om Martin i D2`s Lederstjerner her: "Søppeldykkeren. OL-håpet Martin Helseth har hentet over 5 tonn søppel opp fra havbunnen". 

Program;

Programmet er veiledende og endringer kan komme.

Dag 1: Velkommen, teorikurs og øvelser i havet

Vi møtes på Himmelblå Brygge på Ylvingen kl 11.00. Vi innlosjerer oss, og blir kjent med de andre andre deltakerne- og Himmelblå. Etter lunsj starter vi med en grundig gjennomgang av teori for fridykking før vi bruker ettermiddagen med øvelser i havet. Etter middag i restauranten på Himmelblå, blir det badstue og badestamp under midnattsola.

Dag 2: Teori om undervannsfangst & jakt, tur på øya, fangsttur ut på sjøen

Vi starter selvfølgelig dagen med morgenbad i det krystallklare havet før frokost! Før lunsj blir det teori om undervannsjakt og en gåtur på øya til Tyskerhåjen. Etter lunsj klargjør vi utstyr og legger turen ut på sjøen. Med harpun, slynge og nett skal vi prøve å jakte og sanke mat, og har vi godt “haill” blir det egensanket mat til middag!

Vi nyter uansett en deilig middag i restauranten, og den smaker sjeldent bedre enn etter en aktiv dag ute, spesielt for sultne fridykkere! Utover kvelden og natten er badstue og badestamp under midnattsola åpen for de som vil.

Dag 3: Tur ut i UNESCO`s øyrike med fridykking og festmiddag

Vi starter dagen med morgenbad og frokost, før vi pakker med oss en god lunsj og nødvendig utstyr for en full dag ute i øyriket. Med harpun, slynge og nett skal vi prøve å jakte og sanke mat som vi kan få servert til middag. Fisk, krabber, kamskjell og andre skjell er hva vi håper kveldens festmiddag vil bestå av.

Denne dagen skal vi fordype oss under vann i områdene UNESCO rangerer høyt. Dette blir en uforglemmelig dag. Vi spiser lunsj på land på en av øyene og nyter verdens beste bålkaffe.

Tilbake på Ylvingen og Himmelblå avslutter vi med vår egen seremoni for fine dager sammen og ikke minst gratulerer med vel gjennomført kurs, før festmiddag i restaurant med havets delikatesser.

Dag 4: Wrap up, hva har vi lært - en siste tur i vågen

Etter frokost samler vi trådene av ny kunnskap og erfaring, før vi tar en siste dukkert i vågen. Er vi nå skikket for å ta fridykkerturen alene? Martin gir deg sine siste råd og tips. Vi avslutter disse våte og vakre dagene med lunsj i restauranten.

Utstyr og pakkeliste  Vi stiller med det som trengs av utstyr til fridykking for alle som trenger det via vår samarbeidspartner Frivannsliv. Om du har ditt eget utstyr kan du veldig gjerne ta med dette, og om du har noe utstyr selv, men mangler noe, ordner vi det også.

I forkant av turen sender vi pakkeliste, og vi registrerer hvem som har hva og hvem som behøver å låne noe.

Overnatting på fellesrom i 2.etasje

På rommene våre vil du få din egen køye. På hvert fellesrom er det 4 enkeltkøyer og 1 dobbeltseng. Som i båtene bor vi tett og blir godt kjent med hverandre. På Himmelblå har vi også tilgang til storstua, Loungen, i 2. etasje hvor vi innimellom slagene kan roe ned og nyte midnattsola med panoramautsikt over hele vågen. Du har tilgang til bad med dusj & toalett. Himmelblå har badstue og badestamp.

Dersom du ønsker rom alene eller har en annen overnatting, ta kontakt med oss.

— På Himmelblå er alle “one big happy family”. Samholdet vi får av å bo så tett og gjøre så mye gøy sammen gir minner for livet, og dyrker nye vennskap en ikke ville fått ellers. Himmelblå er som en leirskole, hvor samholdet og opplevelsene vil sitte i kroppen i lang tid etter at dere forlater øya. Det er også muligheter for å trekke seg tilbake.

Sofie -ansatt og tidligere gjest

Om Himmelblå Brygge

Himmelblå Brygge er SeilNorges stasjonære base og hjemmehavn på Ylvingen. Du kjenner kanskje igjen navnet fra den populære TV-Serien Himmelblå på NRK? Dette er stedet hvor TV-serien ble innspilt og du vil bo i filmkulissene, spise i “Marits” restaurant og leve i det lille øysamfunnet hvor øyas befolkning var statister.

“Bare se mot en himmelblå. Du vet hva jeg ønsker nå. Lover du lover jeg - tro på deg. Så drar vi avsted”. Ordene fra den kjente Himmelblå-låta vil nok følge deg melodisk gjennom oppholdet ditt hos oss.

Himmelblå Brygge ligger helt ute på kaia og med vågen rett utfor døra, og her starter vi hver dag med et forfriskende morgenbad. Vi gleder oss til å ta dere imot på verdens vakreste øy Ylvingen!

Pris 2024; Kr 9.350,-

Dette er inkludert i prisen

  • Alle aktiviteter
  • Alle måltider
  • Sengeplass på delt rom, med tilgang til bad med dusj og toalett
  • Sauna
  • Badestamp
  • Fellesområder
  • Vann, kaffe, te

Pris inkluderer ikke: Reise til og fra Ylvingen, drikke.

Kun 12 plasser, bestill din plass i dag!

Les mer om reise til og fra Ylvingen her.

Dele dette arrangementet

bottom of page