top of page

Intervju:
Bli bedre kjent med Hans-Petter, vår nye kajakkinstruktør.

Hans Petter er en knakende solid og erfaren kar, som nå gleder seg vilt til å boltre seg på Helgelandskysten i sommer.

Les hva som driver han ut på havet, hvorfor han valgte å komme til Ylvingen i sommer og hvorfor du bør melde deg på kajakk-kurs i sommer
 

received_5794526880589688 (2).jpg

Hei!
Jeg er Hans-Petter og skal være kajakkinstruktør på Ylvingen i sommer. Det kommer til å bli en fantastisk sommer og jeg gleder meg til å bli kjent med mange nye mennesker og spre masse padleglede!

Jeg er opprinnelig fra Oslo men trives best i nord. Bor til vanlig i Alta og holder på å avslutte en mastergrad innen friluftsliv. På vinteren guider jeg blant annet turer over Finnmarksvidda. Etter mange mil på ski i vinter ser jeg nå frem til å bytte ut ski og pulk med kajakk og åre, og da finnes det ingen bedre plass å dra til en Ylvingen og Helgelandskysten.

 

Ofte er jeg mer i vannet en i selve kajakken

Min interesse for padling kom brått og overveldende. Jeg ble regelrett bitt av basillen for 8 år siden og har siden ikke sett meg tilbake. Opprinnelig er jeg jo en landkrabbe fra Oslo, men å dra på tur i kajakk er både behagelig, spennende og lekent. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å drive avgårde i kajakken, utforske små holmer og skjær, gå i land på hvite strender i midnattssol, nyte stillhet og roen. Det skal sies at jeg også trives opp ned i kajakken, surfe på bølger, prøve nye teknikker, ja ofte er jeg mer i vannet en i selve kajakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HansPetter-242.jpg

Padling passer med andre ord for de aller fleste, også for de som kanskje har vannskrekk!

Ved både introkurset (4t) og grunnkurset (2 dager) kreves det ingen forkunnskaper. Alt blir grundig forklart og vi øker vanskelighetsgraden stegvis i riktig tempo.

Jeg har høyt fokus på sikkerhet og på kurs med meg skal du sitte igjen med nødvendig kunnskap og ferdighet til å kunne dra på padletur på egenhånd. Jeg er også opptatt av at det skal være gøy og lekent.

 

Å dele en padletur med venner eller familie kommer til å bli en opplevelse som man sent vil glemme. Rundt Ylvingen finnes det unike områder som bare venter på å bli utforska i sommer. 

received_517147546396419 (1).jpg
HansPetter-117.jpg
bottom of page