Historien

Himmelblå ble til i 2008 da NRK kringkastet første sesong av serien som ble en knallsuksess og en av tidenes mest sette norske TV serier. Samme året, i 2008, ble også SeilNorge til, da gründer Emil Engebrigtsen tok med seg sine beste venner på seiltur langs Helgelandskysten. Vennegjengen ble raskt enige om at den unike naturen og kulturen var noe de ville la flere få oppleve, med seiling som utgangspunkt; en bærekraftig og aktiv måte å reise mellom destinasjonene på.​ SeilNorge har i dag base på Ylvingen, og turer langs hele Norskekysten, Svalbard, Island og Grønland. 

 

Hinsides Himmelblå

2018 fikk Emil sjansen til å kjøpe Himmelblå. Sammen med hans samboer Linda Øverli Nilsen og deres ønske over tid om å skape en ny drøm sammen, er kapittelet "Hinsides Himmelblå" blitt en realitet.  Himmelblå Brygge er i utvikling, og skal på sikt bli en helårs øko- og adventurelodge, hvor havet og kystkulturen står i fokus. 

Som de eventyrerne de er, ser de for seg at Ylvingen skal bli en grobunn for små og store eventyrere for fremtiden. Med seg på laget har de samlet mange driftige og interessante sjeler. Alle med et brennende engasjement for at du skal få den beste starten på ditt eventyr! 

2018 var vårt første driftsår med sommeråpen restaurant. Før holdt Roland og Marit Himmelblå i gang, deretter vår var det vår skipskokk Espen Moseidjord og hans Frida Feddersen som lagde liv på kaia. Sommeren 2020 var det grønlandske Qaaqqutsiaq Fenger, også kalt Tipi, som tok over bryggedansen og var kjøkkensjef. Med en meny  basert på de lokale råvarene setter hver kokk sitt særpreg på sesongen. ​

Sommeren 2022

Vi går en ny sommer i møte og jobber med å sette sammen årets crew.  I tillegg til å nyte deilige smaker på brygga vil vi nå legge til rette for at du får fantastiske naturopplevelser i skjærgårdsparadiset vårt. Det vi kan avsløre så langt er altså at det blir enda mer aktivitet og moro i år! Vi gleder oss! 

Håper vi ses!

Ship o`hoi & øyhilsen fra alle oss på Himmelblå Brygge

103073734_581926622756140_49250321069481

Følg oss på Instagram @himmelblaa_brygge