top of page

tir. 02. juli

|

Ylvingen

Seiltur til Torghatten

Vi setter seil til Helgelands mest ikoniske fjell, går tur, og seiler hjem. Avreise og ankomst Himmelblå brygge, lunsj inkludert. Kr. 1990

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Seiltur til Torghatten
Seiltur til Torghatten

Tid og sted

02. juli 2024, 09:00 – 18:00

Ylvingen, Himmelblå brygge, Ylvingen, Vega, Norge

Om arrangementet

Har du alltid hatt lyst til å besøke det berømte hullet i Torghatten? Har du alltid hatt lyst til å seile til et fjell for så å bestige det? Med denne opplevelsen får du både seiltur og fjelltur i ett!  

HØYDEPUNKT - Unik ankomst og utsikt til Torghatten fra sjøen - Kombinert seiling og fjelltur - Havutsikt, sjøsprøyt, vind i seila og i håret  

Vi tar deg sjøveien fra Himmelblåøya Ylvingen, via den vakre skjærgården vår, til Torghatten. Fra sjøen får vi ordentlig utsikt til dette viktige landemerket, som sjømenn i hundrevis av år har brukt for å orientere seg langs kysten.  Vi seiler rundt Torghatten og legger til på sørsiden, hvor vi tar beina fatt opp til hullet i fjellet. Vel oppe, med utsikt både nordover Helgelandskysten, og sørover helt til Trøndelag, får vi høre historien om Helgelandsfjella og hvordan hullet ifølge sagnet egentlig blei til! Hele fotturen er på rundt 3km.  Med krystallklart hav, kritthvite strender og et tusentalls holmer og skjær har vi kanskje landets beste utgangspunkt for fantastiske seil-opplevelser hos oss på Ylvingen! Seil Norge, som har base hos oss på Himmelblå Brygge, kjører i sommer dagsturer herifra. Farvannene her er godt beskytta mot storhavet, noe som gjør dem ideelle for denne typen turer, og du trenger ikke bekymre deg for mye sjø og bølger. Båtene vi bruker er solide og romslige tur-seilbåter, komfortabelt utrustet med toalett, salong (stue), bysse (kjøkken) og diverse lugarer (soverom) under dekk, og god plass til å nyte utsikten enten på framdekket eller fra cockpiten ute.  

Turen starter på Ylvingen kl. 09.00. Mulighet for å mønstre av i Brønnøysund på vei tilbake fra tur. Turen avsluttes på Ylvingen ca. kl. 19.00  FAMILIE ? Vi har halv pris for barn inntil fylte 14 år.

Dele dette arrangementet

bottom of page