top of page

søn. 23. juli

|

Ylvingen, Kr 13.200

Seilas rundt Ylvingen og Vega-øyene - med Himmelblå som base

Det beste av Ylvingen, Vega og Sør-Helgelandskysten på 5 dager Dette er turen for deg som vil fordype deg i kyst riket på Helgelandskysten! Deg som vil oppleve det beste til lands, til vanns -både over og under, høyt og lavt.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Seilas rundt Ylvingen og Vega-øyene - med Himmelblå som base
Seilas rundt Ylvingen og Vega-øyene - med Himmelblå som base

Tid og sted

23. juli 2023, 16:00 – 27. juli 2023, 15:00

Ylvingen, Kr 13.200, Himmelblåveien 67, 8985 Ylvingen, Norge

Om arrangementet

Seilas rundt Ylvingen og Vega-øyene med Himmelblå som base er for deg som vil fordype deg i øyriket på Helgeland med seilbåt, og som vil oppleve det beste vi har å by på til lands, til vanns- både over og under, høyt og lavt.

Med Ylvingen som base og Himmelblå Brygge som vårt “skip” er dette arrangementet for deg som vil seile, padle, vandre og sykle, og samtidig innimellom nyte øy-roen og øyriket! Vi lover at du får prøvd mye nytt og får utfordret deg selv med spennende aktiviteter, ansvar og oppgaver underveis.

Denne turen arrangeres av Seilnorge på Himmelblå Brygge.

Det som skiller denne turen fra andre SeilNorge-turer er at vi underveis ikke sover på svai, men på land. Vi sover og bor på Himmelblå Brygge på Ylvingen, med fast grunn under føttene. Les mer om SeilNorge her. 

Den vakre øya Ylvingen er stedet hvor SeilNorge-eventyret startet. Det var Helgelandskysten og ønsket om å vise kystlinjen frem til venner og reisende som skapte ideen om SeilNorge hos gründer Emil Casper. Emils slekt på farssiden kommer fra Ylvingen og Ylvingen har alltid vært SeilNorges hjemmehavn, og siden vi kjøpte Himmelblå i 2018 har stedet vært en del av SeilNorge-flåten. Flere av SeilNorges turer er innom Ylvingen og Himmelblå i løpet av året. Denne turen er imidlertid den første lengre seilturen vår med Ylvingen og Himmelblå som utgangspunkt for alle opplevelsene. Det er nemlig noe spesielt fint med denne lille øya, og vi gleder oss til å dele eventyret med deg!

Hvem passer denne turen for?

Denne helt spesielle seilturen kan du melde deg på alene, med en kjæreste eller en venn eller flere. Du vil bli raskt kjent med de andre deltakerne, da vi skal leve tett sammen underveis. Som på alle våre turer og aktiviteter, får du helt nye turvenner som du kan ta med deg videre i livet.

Vi håper å se mange forskjellige mennesker her; jenter og gutter, kvinner og menn, i forskjellig alder og med forskjellig bakgrunn, med et felles ønske om å få oppleve Helgelandskysten på en aktiv måte. Seilasen krever ingen spesielle forkunnskaper, ei heller at du er i toppform, men det er en fordel at du er innstilt på en aktiv uke og klar for å leve og seile relativt tett sammen med andre eventyrlystne mennesker.

Om Himmelblå Brygge

Himmelblå Brygge er SeilNorges stasjonære base og hjemmehavn på Ylvingen.

Du kjenner kanskje igjen navnet fra den populære TV-Serien Himmelblå på NRK? Dette er stedet hvor TV-serien ble innspilt og du vil bo i filmkulissene, spise i “Marits” restaurant og leve i det lille øysamfunnet hvor øyas befolkning var statister.

“Bare se mot en himmelblå. Du vet hva jeg ønsker nå. Lover du lover jeg - tro på deg. Så drar vi avsted”. Ordene fra den kjente Himmelblå-låta vil nok følge deg melodisk gjennom oppholdet ditt hos oss.

Himmelblå Brygge ligger helt ute på kaia og med vågen rett utfor døra, og her starter vi hver dag med et forfriskende morgenbad.

Lugarene våre; Lånan og Vega.

På lugarene, rommene våre, vil du få din egen køye. På hvert rom er det 4 enkeltkøyer og 1 dobbeltseng. Som i båtene bor vi tett og blir godt kjent med hverandre. I storstua vår i 2. etasje kan vi innimellom slagene roe ned og nyte midnattssola med panoramautsikt over hele vågen. Vi har også badstue og badestamp.

— På Himmelblå er alle “one big happy family”. Samholdet vi får av å bo så tett og gjøre så mye gøy sammen gir minner for livet, og dyrker nye vennskap en ikke ville fått ellers. Himmelblå er som en leirskole hvor samholdet og opplevelsene vil sitte i kroppen i lang tid etter at dere forlater øya. Det er også muligheter for å trekke seg tilbake.

Sofie -ansatt og tidligere gjest

Dag til dag program

Dag 1, søndag:  Velkommen til Ylvingen

Vi møtes på Himmelblå Brygge på Ylvingen klokken 16:00. Vi rigger oss til i lugarene og blir kjent med de andre deltakerne og skuta vår Himmelblå. Etter at vi har kommet oss til rette får vi en god 3-retters middag i restauranten på Himmelblå. Resten av kvelden bruker vi til å bli bedre kjent med hverandre og planlegge uka sammen.

Dag 2, mandag: Seilteori og seiltur

Vi starter selvfølgelig dagen med morgenbad i det krystallklare havet før frokost! Etter frokost går vi gjennom planene for dagen med værmelding og navigasjonsbrief, og når vi har blitt litt kjent med båten og grunnleggende seilteori og sikkerhetsrutiner, så gjør vi sjøklart og kaster loss for en dag på havet. Utpå fjorden gjør vi noen mann-over-bord-øvelser før vi heiser toppseil og setter kurs mot Næs på Vega.

Etter å ha seilt gjennom skjærgården besøker vi Vega Verdensarvsenter, et av Sør-Helgelandskystens store kultur-severdigheter. På Vega er det mye å ta seg til og vi skal tilbake senere i uka.

Vel tilbake på Ylvingen dekker vi til langbord- og spiser i restauranten. Etter middag fyrer vi opp badestampen eller badstuen, og gjør oss klar til å nyte den lyse sommernatta på Ylvingen.

Dag 3, tirsdag: Himmelblå-øya Ylvingen og kajakkurs

I dag deler vi oss i to. Den ene gruppa starter med et introkurs i havkajakk, går den andre gruppa fottur på øya.

Kajakk-gjengen starter med introduksjon av utstyret og en sikkerhetsgjennomgang. Videre tilpasser vi utstyret før vi sjøsetter kajakkene og prøver oss på vannet. I løpet av turen vil vi lære grunnleggende teknikk og kontroll av kajakken. Når vi føler oss trygge i kajakken skal vi prøve oss på å velte rundt (valgfritt). Instruktøren vil være rett i nærheten slik at du får en trygg og god erfaring med å velte. Denne seansen er av mange i ettertid sett på som det beste med dagen.

Mens den første gruppen padler kajakk, går vi andre opp til Tyskhåjen, Ylvingens høyeste punkt. Her er det vakker panoramautsikt over hele Sør-Helgeland. Tyskhåjen er en av Norges best bevarte tyske festninger fra 2. verdenskrig, og vi tar med oss hodelyktene for å utforske den syv etasjers dype bunkersen med mange underjordiske tunneler.

Etter lunsj bytter gruppene aktivitet. Vi avslutter dagen med velfortjent middag.

Dag 4, onsdag: Øyhopping, seiltur, Via Ferrata & RIB

I dag skal naboøyene utforskes! Vi seiler først over til Vega. Der står sykler klare og vi styrer mot Ravnfloget, Vegatrappa og Via Ferrata som er lagt nord-vest på Vega. I høyden er det veldig god oversikt og en flott utsikt utover øyriket og verdensarvområdet Vegaøyene, fjelløya Søla og havet bortenfor. Vi bestiger det vakre fjellet på ønsket vis. På toppen tar vi frem matpakka og kaffe på termos.

Hjemturen fra Vega blir det futt i. Som kontrast til seilingen har vi lagt inn en fartsfylt RIB-tur der vi kjører litt øyslalom og viser frem flere godbiter av dette spesielle øyriket med over 10.000 øyer, holmer og skjær. Vel tilbake på Ylvingen lager vi i stand til en god avslutningsmiddag. Dette blir siste kvelden så kanskje vi det blit en liten fest?!?

Dag 5, torsdag: Regatta og avslutningssermoni

Etter et oppkvikkende morgenbad og energirik frokost gjør vi oss klare for en siste innspurt. Som på alle SeilNorge-turer avslutter vi også denne med en regatta. Nå skal vi teste sjøkunnskapene og vi avslutter uken med en real kappseiling i Vågen på Ylvingen, i våre to 8 fots seiljoller! Deretter blir det lunsj og vår seremoni, før vi pakker skipssekken og setter kursen hjemover hver til vårt.

Takk for nå!

Pris kr 13.200

Dette er inkludert i prisen

  • Alle aktiviteter
  • Alle måltider
  • Sengeplass på delt rom, med tilgang til bad med dusj og toalett
  • Sauna
  • Badestamp
  • Fellesområder
  • Vann, kaffe, te

Pris inkluderer ikke: Reise til og fra Ylvingen, drikke.

Les mer om reise til og fra Ylvingen her.

Dele dette arrangementet

bottom of page