top of page

tor. 20. juli

|

Ylvingen

Grunnkurs Hav, 2 dager alt inkludert

Med krystallklart hav, kritthvite strender og et tusentalls holmer og skjær har vi et supert utgangspunkt for flotte padleopplevelser hos oss på Ylvingen!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Grunnkurs Hav, 2 dager alt inkludert
Grunnkurs Hav, 2 dager alt inkludert

Tid og sted

20. juli 2023, 09:00 – 21. juli 2023, 17:00

Ylvingen, Himmelblåveien 109, 8985 Ylvingen, Norge

Om arrangementet

Bli med på Grunnkurs HAV! 

Her lærer du behandling av utstyret, teknikk og grunnleggende sikkerhet slik at du kan padle trygt sammen med venner og familie i skjermede farvann.

KUN 3 ledige plasser igjen! 

Med krystallklart hav, kritthvite strender og et tusentalls holmer og skjær har vi et supert utgangspunkt for flotte padleopplevelser hos oss på Ylvingen! Ingenting er som å padle seg over et speilblankt hav i skjærgården vår, med panoramautsikt til vakre Vega. I kajakk beveger man seg lydløst gjennom vannet og kommer tett på naturen.

Grunnkurs hav foregår over 2 dager, med totalt 16 timer. Første dag introduseres deltakeren til kajakken og utstyret. Vi går igjennom hvordan man enkelt kommer seg inn og ut av kajakken og øver på ulike teknikker. Redningsteknikker, sikkerhetsteknikker, styre- og støttetak samt god padleteknikk. Vi utforsker de nærmeste områdene rundt Himmelblå Brygge dag 1 og øver på det vi lærer her.

Andre dag på kurs legger vi opp som en tur, hvor vi også får øvd på turplanlegging og får satt sammen momentene fra dag 1. Vi padler en runde i Ylvingens skjærgård, og blir trygge på padling i ulike områder.

For en del så er det skumleste med å padle kajakk tanken på å velte og frykten for å ikke komme seg ut. På kurs med oss får du en trygg og god erfaring med det å velte og mestre kameratredning for å komme deg tilbake opp i kajakken med instruktøren rett i nærheten. Selv om mange gruer seg på forhånd, viser ofte velting og kameratredning seg å være den beste delen med kurset. Med kurset ønsker vi å gjøre deg til en tryggere padler med forutsetninger til å gjøre gode vurderinger når du etter kurset reiser på egen padletur. Tilbake på brygga dag to kan vi gratulere med vel gjennomført grunnkurs havkajakk.

HVA ER VÅTTKORT?

Norges padleforbund har en utdanningsstige for padling i ulike grener - våttkortstigen. Stigen innenfor en havpadling ser slik ut: introduksjonskurs - grunnkurs - teknikkurs - aktivitetslederkurs - videregåendekurs - veilederkurs. For å leie kajakk kreves det ofte at man må ha våttkort da det er en bekreftelse på at du innehar grunnleggende kompetanse og forståelse av bruken av kajakk. Våttkortet er også av internasjonal betydning og kan derfor også gi deg lov til å leie kajakk i utlandet.

Våre guider og instruktører har minimum aktivitetsleder i våttkortstigen.

Minimum 4 personer påmeldt for gjennomføring av kurs.

Vår instruktør Hans Petter Frøhaug er veldig faglig flink, tålmodig, veldig hyggelig og gleder seg til å komme tilbake til oss for andre gang! 

Hva er inkludert: 

Kajakk, tørrdrakt, våtsko, spruttrekk og åre. 

Lunsj begge dager 

3 retters middag på kvelden

Overnatting i sovesal 

Vi sender ut egen pakkeliste for privat utstyr vi anbefaler at du tar med. 

Ship O`Hoi! 

Billetter

  • 2 dagers Grunnkurs Hav

    kr 4 300,00
    Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page