top of page

lør. 01. aug.

|

Himmelblå Brygge AS

Fridykkerkurs, voksne på Ylvingen

Klar for å utforske Helgelandskysten skikkelig? Grunnleggende fridykkerteknikk, CMAS*-kurs, Teori og praksis

Billetter er ikke på salg
Se andre arrangementer
Fridykkerkurs, voksne på Ylvingen
Fridykkerkurs, voksne på Ylvingen

Tid og sted

01. aug. 2020, 10:00 – 02. aug. 2020, 16:00

Himmelblå Brygge AS, Himmelblåveien 109, 8985 Ylvingen, Norge

Om arrangementet

På Helgelandskysten er havet krystallklart og det er et yrende dyreliv. En ny verden er klar for å utforskes!  

Vår instruktør Martin Helseth er en erfaren fridykker fra Ålesund som vanligvis holder kurs for Spearos Oslofjord og Frivannsliv.

Martin vil lære dere opp i grunnleggende fridykkerteknikk og tilbyr et kurs slik at man kan ta et CMAS*-kurs. Etter å ha tatt kurset vil man kunne gjennomføre trygg fridykking og forstå hva denne typen aktivitet har å by på. I sjøen tilpasses aktivetetene til nivå slik at alle skal kunne føle mestring i vannet. 

Følgende vil gjennomføres på kurset 

- Teori: førstehjelp, utstyrsteori, teknikk, lære å holde pusten.  

- Sjødykk del 1: fokus på svømmeteknikk, øvelser som masketømming, snorkeltømming, neddykk og annen grunnleggende teknikk. 

 - Sjødykk del 2: neddykk, blybeltedropp og ilandføring.

Fridykking har blitt en populær måte å utforske verden under bølgene på. Fridykking kan by på så mye: Utforske undervannsverdenen, undervannsfoto og film, undervannsjakt, trening, meditasjon, bedre vannfølelse. Lett utstyr gjør at man kommer til vannet mye enklere enn ved apparatdykking. 

For å delta må du kunne svømme og være komfortabel i vann, samt være i normal fysisk form. Du trenger ingen tidligere erfaring fra fridykking, snorkling eller dykking.

Mer om instruktør Martin Helseth  

Martin skulle egentlig konkurrert i OL i roing nå i juli, men ettersom OL ikke ble noe av i år er vi så heldige å få han til oss på Ylvingen for å lære bort sine tips og triks som fridykker. I sommer har han satt seg som mål å i gjennom fridykking og strandrydding å plukke 5 tonn marint avfall. Han driver også med undervannsjakt og bruker havet som et fristed for å klarne hodet og finne roen. Se mer om Martin her 

Det er begrenset antall deltakere per kurs: 12 stk. 

Info om pris, måltider og utlån/leie av utstyr kommer snarlig.

Oppmøte: Himmelblå Brygge på Ylvingen.  

 

Overnatting: 

Det er valgfritt om man overnatter på Ylvingen eller ikke. Overnatting er egen organisering, men Ylvingen er en ypperlig plass for å lage sin egen lille eksklusive telt-camp med havutsikt om du vil. Vi vil være behjelpelig på tips og råd her. Og ber om at dere som bor i telt gjør dette på en sporløs måte, i henhold til allemannsretten. 

Som deltaker på fridykkerkurset har dere tilgang til Himmelblå Brygges toaletter og dusj 24/7. 

Det er også noe innendørs overnatting på øya. Dette kan du lese mer om her. 

 

Reise til og fra:  Ylvingen kan nåes på flere måter. Men den vanligste er med Hurtigbåt eller bilferge fra fastlandet og Brønnøysund. Her kan du se hurtigbåttider fra sentrum av Brønnøysund. Og her kan du se fergetider fra Horn, i Brønnøysund. Visit Helgeland har laget en veldig fin oversikt for reise på Helgeland her, samt at du også finne Entur`s reiseplanlegger her. 

 

For spørsmål ta kontakt med koordinator Linda Øverli Nilsen på telefon 41482061 

Dele dette arrangementet

bottom of page