top of page

ons. 09. aug.

|

Ylvingen

Drømmetur med Fjelltid på Himmelblå

Ship O`Hoi! Velkommen til drømmetur til juvelen av Helgelandskysten med FjellTid og SeilNorge på Himmelblå! Opplev det beste til lands, til vanns -både over og under, høyt og lavt.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Drømmetur med Fjelltid på Himmelblå
Drømmetur med Fjelltid på Himmelblå

Tid og sted

09. aug. 2023, 16:00 – 13. aug. 2023, 12:00

Ylvingen, Himmelblåveien 109, 8985 Ylvingen, Norge

Gjester

Om arrangementet

Bli med til kystriket på Helgelandskysten, og opplev det beste til lands, til vanns -både over og under, høyt og lavt. Ylvingen og Himmelblå Brygge er vår base og dette er dagene for deg som vil oppleve seiling, padling, vandring, øyriket, øylivet, nyte øy-roen samtidig som du får utfordret deg selv.

DETTE FÅR DU!

* Rå naturopplevelser 

* Overnatting onsdag – søndag 

* Frokost med frivillig morgenbad torsdag-søndag 

* Fantastiske middager onsdag – fredag 

* Festmiddag Lørdag * Introkurs og seiltur med SeilNorge 

* Kajakkkurs og kajakk-tur 

* Tilgang på badstue og badestamp 

* Fantastiske turvenner for livet! 

Les mer og book din plass her. 

Ved spørsmål ta kontakt med camilla@fjelltid.no

Begrenset antall plasser! 

------

Velkommen til et enestående eventyr! Gled deg til den unike følelsen man får på Himmelblå. Sammen skal vi dele et autentisk hus med en fantastisk atmosfære.

Denne uken bor vi tett, slik vi gjør når vi seiler til havs. Vi skal bli godt kjent med hverandre og sammen skape våre beste sommerminner. “Lugarene” er rommene våre i 2.etasje, Lånan og Vega. Her får du din egen køye. På hvert rom er det 4 enkelt køyer og 1 dobbeltseng. På Himmelblå har vi også en stor lounge i 2.etasje hvor du kan nyte roen og midnattsola med panoramautsikt over hele vågen.

Du har også tilgang til våre freshe bad med dusj & toalett, samt badstue og badestamp.

  

Program 

Dag 1 (Onsdag 9.august)

Vi møtes på Himmelblå Brygge på Ylvingen klokken 16:00. Vi rigger oss til på Himmelblå, og blir kjent med området og de andre deltakerne. Mange er spente og gleder seg veldig, og dette blir en spesiell kveld -det første møtet!

Etter at dere har kommet dere til rette serverer vi en deilig 3-retters middag som er tryllet frem fra dagens fangst og lokale skatter rundt Himmelblå kl 19. Resten av kvelden brukes til å bli bedre kjent med de andre deltakerne. Som seg hør og bør kan vi i FjellTid garantere den beste FjellTid-stemningen allerede første kveld.

Dag 2 (Torsdag 10.august)

Her på Ylvingen starter alltid dagen med et frivillig morgenbad, i lystig lag starter vi dagen før frokost kl 09. Deretter holder vi et velkomst- og infomøte for alle deltagere . Etter gjennomgang av grunnleggende seilteori og håndtering av seil, gjør vi sjøklart og kaster loss for noen timer med seiling utenfor Ylvingen. Utpå fjorden går vi gjennom sikkerhetsrutiner og mann-over-bord-øvelser.

Kapteinens tips: sykkelhansker med gummiforsterkning i hånd er beskyttende mot rep og gir god gripeflater på glatt underlag.

Når vi kommer tilbake til Ylvingen dekker vi opp langbord i restauranten og får servert deilig middag fra menyen!

Deretter fyrer vi opp badestampen og badstuen og gjør oss klare for å nyte resten av kvelden med den velkjente og herlige FjellTid-stemningen.

Dag 3 (Fredag 11.august)

Man angrer aldri på et bad er det noe som heter. Kanskje du får en perfekt morgenstund med nytraktet kaffe og deilig frokost ute i havgapet? I dag skal vi utforske hemmelighetene Ylvingen har å by på. Kanskje du får napp på fiskekroken eller vil prøve deg på SUP i det krystallklare vannet? Himmelblå har våtdrakter til utlån, klarer vi å fange dagens lunsj? Hva slags skatter klarer vi å trylle frem? Turledere Jon Inge og Vibeke gleder gleder seg masse til å vise deg Ylvingen og gi deg en dag du sent vil glemme. Vi kommer selvfølgelig tilbake med mer informasjon om dagen.

Middag og kos skjer på kvelden. Kanskje du også får melkesyre i lattermusklene.

Dag 4 (Lørdag 12.august)

I dag skal vi garantere at padleinteressen din går til topps! Etter frokost deler vi oss i grupper slik at vi får mest mulig ut av dagen.

Den ene gruppa starter med et introkurs i havkajakk. I kajakk beveger man seg lydløst gjennom vannet og kommer tett på natur og dyreliv langs Helgelandskysten. Turen starter på Himmelblå Brygge med en introduksjon til utstyret og en liten sikkerhetsbrief. Deretter tilpasser vi utstyret, før vi sjøsetter kajakkene og prøver oss på vannet. I løpet av turen vil vi lære grunnleggende teknikk og kontroll av kajakken. Når vi føler oss trygge i kajakken skal vi prøve oss på å velte rundt (Valgfritt). Her vil instruktøren være rett i nærheten slik at man får en trygg og god erfaring med å velte. Mange gruer seg til denne delen, men blir positivt overrasket over hvor lett det er å komme seg ut av båten og synes i ettertid at dette var det beste med dagen.

Mens den første gruppen padler kajakk, blir den andre gruppen guidet opp til Tyskerhåjen, Ylvingens høyeste punkt (110 høydemeter) Her får du også en vakker panoramautsikt over den lille øya!

Tyskerhåjen er en av Norges best bevarte tysker-festning fra andre verdenskrig. Her tar vi med oss hodelyktene for å utforske den 7-etasjes dype bunkersen. Dere vil bli guidet gjennom de mange underjordiske tunnelene og det vil bli fortalt mange fasinerende og lærerike historier fra krigstiden.

Det blir servert en deilig lunsj på Himmelblå Brygge kl 15. Etter lunsj bytter gruppene, slik at begge gruppene får oppleve begge aktivitetene.

Vi avslutter denne kontrastfulle dagen med en skikkelig festmiddag og gleder oss til en aften der vi deler og oppsummerer våre fantastiske opplevelser.

Dag 5 (Søndag 13.august)

Den siste morgenen for denne gang må nesten også avsluttes med et friskt og deilig morgenbad før frokosten. Vi avslutter uka med oppsummering og en verdig avslutning på denne uforglemmelige uken på Himmelblå-øya, før vi setter kursen tilbake til hverdagslivet.

Himmelblå Brygge

Himmelblå er et tidligere fiskemottak her bor Linda og Emil med barna på sommeren og inviterer deg på besøk. Slik at du skal få oppleve unike lange lyse sommerkvelder, med deilig hjemmekoselig atmosfære på felles soverom, stue og kjøkken.

Derfor tilbyr vi 10 unike senger på denne turen. Opplev dem med 10 andre sjøfarere på fellesrom i ekte fiskevær stil.

Ønsker du litt mer luksus/ enerom kan det ordnes mot et tillegg til prisen i dette tilbudet. Det finnes kun to enerom tilgjengelig, vær tidlig ute!) . Ta kontakt med camilla@fjelltid.no for spørsmål rundt rom eller annet.

Obs vær rask! Siste påmeldingsfrist på denne turen er 19.juni!

Dele dette arrangementet

bottom of page