top of page

Aktiviteter

Det er svært mange muligheter for aktiviteter på Ylvingen. Er du glad i naturen kan du ende opp med å bli værende på øya. Det mest naturlige er aktiviteter på sjøen, og her finnes det mange alternativer, men også for landkrabber er det nok å holde på med i dette utrolige øyriket. Når vi holder åpent sommerstid så kom gjerne innom restauranten og slå av en prat om det ene eller det andre. 

Her er noen av våre favoritter:

Seiltur i færingen "Roland": Husker dere episoden da Roland forførte Marit på ei bortgjemt sandstrand på Ylvingen? Det var denne ikoniske færingen han brukte på sin frierferd. Kontakt oss ved interesse for en uforglemmelig dag i "Roland".

Kajakktur rundt Ylvingen: Om du har med deg din egen kajakk eller leier fra oss er dette en dag å glede seg til! Å padle rundt i dette fantastiske øyriket er noe av det beste vi gjør. Forskjellen mellom høy- og lavvann er på hele 2,5 meter i disse traktene, øyene du så da du gikk i land kan like godt være skjær eller sjø noen timer senere på dagen. Husk at tidevannsstrømmen er sterk, så tilpass turen ditt nivå og tenk sikkerhet. Bruk alltid flytevest.

Rødløypa til Løkta: Fra Himmelblå Brygge går du mot krysset og tar til høyre. Etter snaue 100 meter tar du igjen til høyre og følger denne veien til endes. Her finner du starten på rødløypa like ved et jorde og et lite bjørkekratt, markert med rød maling. Videre er det bare å følge denne fine stien langs sjø, viker og strender, og se etter de  røde merkene om du blir i tvil. Vendepunktet er "Løkta", og herifra kan du velge å gå tilbake samme veien du kom fra eller gå rett innover på øya mot Tyskerhåjen og gjøre det til en rundtur. 

Fottur til Tyskerhåjen (velkjent tysk bunkers): Fra Himmelblå spaserer du bort til krysset, ta til høyre og fortsett asfaltveien innover på øya til du kommer til kirka hvor veien dreier mot høyre. Gå til omtrent midt på øya og du befinner deg på ei lang slette. Etter hvert vil du se en liten parkeringsplass hvor det er skiltet opp til Tyskerhåjen. Til fots tar turen ca. 30 minutter fra Himmelblå til Tyskerhåjen.

Seilturer på Helgelandskysten: SeilNorges turer i Nord-Norge er virkelig crème de la crème når vi snakker opplevelser. Om du kommer til Ylvingen med din egen seilbåt så vet vi at du har forstått gleden i livet og vi har sannsynligvis mange historier å utveksle, men om du ikke er så heldig å ha din egen seilbåt kan vi anbefale noen av de råeste turene med SeilNorge. Kontakt oss eller sjekk SeilNorges hjemmesider for mer informasjon.

bottom of page